μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 φαριν απ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κούπα σπορέλαιο
- ½ κούπα ζάχαρη καστανή
Για τη γέμιση
- 2 μεγαλούτσικα μήλα
- ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (καστανή ή λευκή)
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
- ½ κούπα σταφίδες (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
- άχνη για πασπάλισμα
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά ζύμης και με απαλές
κινήσεις κάνουμε το ζυμαράκι μας.
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε τρίψει τα μήλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά και τ
ανακατεύουμε.
Βάζουμε
στο ταψάκι μας τη ζύμη ( κρατάμε λίγη) και μετά απλώνουμε την
γέμιση.
Στο τέλος τρίβουμε την ζύμη που κρατήσαμε από επάνω και βάζουμε στο φούρνο μας. Περίπου 25 λεπτά στον αέρα.
Τέλος εφ όσον γίνει την πασπαλίζουμε με άχνη
Πολλοί βάζουν και σταφίδες και ξηρούς καρπούς
Επίσης έπαιρνε και άλλο μήλο. Την επόμενη θα βάλω και άλλο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου