Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Μηλόπιτα αναποδογυριστή


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • 2 με 3 μίλα (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού και των μήλων εγώ χρησιμοποιώ νο 28)
  • 5 αυγά
  • 2 ½  φλ. τσ ζάχαρη (εγώ βάζω ένα φλιτζάνι στη ζύμη όχι πολύ καλά γεμάτο και το άλλο που είναι για τα μήλα το αντικαθιστώ με 3 κουτ της σούπας μέλι)
  • κανέλα
  • 1 βιτάμ (εγώ βάζω ένα φλιτζάνι καλαμποκέλαιο)
  • 2 φλ. τσ. φαριν απ
  • 1 κ.γλ. μπεικιν παουντερ
  • 1 βανίλια
  • σταφίδες
  • καρύδια
  • σταγόνες σοκολάτας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ η λικέρ
  • ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση

Βάζουμε στο ταψί μας το βιτάμ λιωμένο ρίχνουμε το 1 φλ ζάχαρη. κανέλα και στρώνουμε τα μήλα κομμένα ροδέλες.
Στα κενά βάζουμε σταφίδες και καρύδια.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνουμε 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μεγάλο μπολ (πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη που τα χτυπάμε καλά να ασπρίσουν και μετά σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα) και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε το ταψί ρίχνουμε το μείγμα του κέικ κουταλιά κουταλιά για να μην ανακατευτούν τα μίλα μέσα στη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, περίπου 45 λεπτά η μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας στεγνό όταν το τρυπάμε για δοκιμή!
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και μετά την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο