μαγειρεύει η Aglaia Alvanoudi
Υλικά
- 1 βαθύ πιάτο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 αυγό ωμό
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 3/4 φλ. λάδι
- 5 φρυγανιές
- αλάτι όσο θέλουμε
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι εκτός τις φρυγανιές. Αφού χτυπηθούν καλά τρίβουμε και τις φρυγανιές και τις ανακατεύουμε με το κουτάλι γιατί μου αρέσει πολύ να καταλαβαίνω τα ψιχουλάκια και να μην είναι σαν αλοιφή.
Αυτή τη φορά δεν είχα φρυγανιές κι έβαλα μια φέτα ψωμί (χωριάτικο κόψιμο φέτας) αφού πρώτα το χτύπησα στο μούλτι να γίνει πολύ ... ψιχουλιαστό.
Η σάλτσα έγινε αρκετά πυκνή, όπως μου αρέσει.
Μπορούμε να αλλάξουμε αρκετά τις ποσότητες των υλικών για να την πετύχουμε στην πυκνότητα που μας αρέσει.
Λίγο προσοχή όμως στην επιλογή του αυγού γιατί μπαίνει ωμό.
Λίγο προσοχή όμως στην επιλογή του αυγού γιατί μπαίνει ωμό.
Εγώ είμαι ήσυχη γιατί έχω κότες αλανιάρες. Πιο αλανιάρες δεν γίνεται! Κοιμούνται στην μουριά!
Καλή επιτυχία!!!
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου