Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Σαραγλί



μαγειρεύει η Katerina Argiropoulou

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο, (εμένα ποτέ δεν μου φτάνει, πες 300) 
  • 150 γρ. καρύδια
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κουταλάκι και λίγο ακόμη γιατί μας αρέσει κανέλα για την γέμιση
Για το σιρόπι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 300ml νερό
  • χυμός και φλούδες από 1 πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 100 γρ. μέλι
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Βράζουμε νερό ζάχαρη, φλούδες και χυμό πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλα για περίπου 5 λεπτά. 

Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Ραντίζουμε ένα φύλλο με βούτυρο, στρώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο, το ραντίζουμε και αυτό και σκορπάμε επάνω το μείγμα καρύδια, φιστίκια Αιγίνης και κανέλας. 
Προσοχή γιατί αν το κάνετε απλόχερα σαν εμένα στο τέλος θα διαπιστώσετε ότι η γέμιση δεν θα σας φτάσει. 
Διπλώνουμε στα δύο με την βοήθεια μιας λεπτής βέργας από την στενή πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό. 
Τα τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο ταψί, αλείφουμε καλά άκρες .
Το χαράσσουμε και ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 60 λεπτά. 
Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο