Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Μελιτζάνες με φέτα και ντομάτες


μαγειρεύει ο Chris DePer

Υλικά 
  • μελιτζάνες στρόγγυλες
  • φέτα
  • ντομάτες σε φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση


Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση -εγώ προτιμώ ποικιλία που είναι ολοστρόγγυλες- τις χαράζουμε, αλατίζουμε και τις βάζουμε στον φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς. 
Τις πατάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι και απλώνουμε τριμμένη φέτα. 
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε κομμένες φέτες ώριμης ντομάτας και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. 


Ας είναι χοντροκομμένη η ντομάτα αν δεν θέλουμε να στεγνώσει. Βάζουμε το σκεύος και πάλι στον φούρνο για 20 λεπτά και είναι έτοιμο. 
Μπορεί να γίνει παραλλαγή της "γέμισης" και το αποτέλεσμα να είναι μελιτζανοσαλάτα. Είναι καταπληκτικό σαν ατομική σαλάτα/συνοδευτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο