Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Μελιτζανάκι τουρσί



μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά
  • μελιτζανάκια
  • καρότα
  • σκόρδο
  • μαϊντανό
  • σέλινο
  • 1 κούπα ξύδι
  • 2 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη 
Εκτέλεση

Πλένουμε τα μελιτζανάκια και τα χαράζουμε στο σημείο που θα τα γεμίσουμε. Σε νερό που βράζει τα ζεματάμε περίπου 5-6 λεπτά. 
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Τρίβουμε τα καρότα σε ψιλό τρίφτη, τα σκόρδα και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα μελιτζανάκια


Ζεματάμε το σέλινο και δένουμε τα μελιτζανάκια

.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κούπες νερό, το ξύδι τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνουμε για να λιώσουν. Βάζουμε τα μελιτζανάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξυδόνερο ώστε να τα καλύπτει. 
Καλό είναι να αρχίσουμε να τρώμε μετά από δύο μέρες, για να τα "πιάσει " το ξύδι. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο