μαγειρεύει η Ipokampos Giota
Υλικά
Υλικά
- 1 χταπόδι
- κρεμμύδια ξερά
- σκόρδο
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- μπαχάρι σε κόκκους
- δαφνόφυλλα
- ξύδι
- ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 κ γ μελάσα
- μαϊντανός
Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το χταπόδι. Κόβουμε σε χοντρά
κομμάτια τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε με λάδι σε χαμηλή φωτιά να μην
καούν.
Προσθέτουμε το χταπόδι και τα σοτάρουμε μαζί.
Ρίχνουμε πιπέρι, μπαχάρι σε κόκκους, δάφνη, και τα σβήνουμε με ξύδι διότι δεν χρησιμοποιώ αλκοόλ στο φαγητό.
Βάζουμε μία κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αντί για ζάχαρη, έβαλα μία κουταλιά του γλυκού μελάσα, μαϊντανό, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει στην κατσαρόλα περίπου μια ώρα.
Έγινε λουκούμι και δεν βγήκε βαρύ λόγω ζέστης.
Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι και καλή μας όρεξη!!!
Προσθέτουμε το χταπόδι και τα σοτάρουμε μαζί.
Ρίχνουμε πιπέρι, μπαχάρι σε κόκκους, δάφνη, και τα σβήνουμε με ξύδι διότι δεν χρησιμοποιώ αλκοόλ στο φαγητό.
Βάζουμε μία κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αντί για ζάχαρη, έβαλα μία κουταλιά του γλυκού μελάσα, μαϊντανό, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει στην κατσαρόλα περίπου μια ώρα.
Έγινε λουκούμι και δεν βγήκε βαρύ λόγω ζέστης.
Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι και καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου