Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Κολοκυθοανθοπιτάκια



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • κολοκυθοανθοί
  • χαλούμι ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας τριμμένο
  • 2 αυγά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 ντομάτα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • δυόσμος ξερός ή φρέσκος
Εκτέλεση

Αφού ετοιμάσαμε τους κολοκυθοανθούς με το χαλούμι, όσα λουλούδια δεν κάνουν για γέμισμα, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χαλούμι. 
Κόβουμε και μια ντομάτα σε ψιλό καρέ , χωρίς τα ζουμιά και τους σπόρους.
Προσθέτουμε και αυγά και ανακατεύουμε καλά , αρωματίζουμε με το πιπέρι και τον δυόσμο.
Βάζουμε τόση φρυγανιά όση να αρχίσουν να πλάθονται.



Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει.
Αφού σφίξει το μείγμα πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα.



ψήνουμε ακι τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.


Σερβίρουμε με μια σαλάτα και καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο