μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- κολοκυθοανθοί
- χαλούμι
- 2 αυγά
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- δυόσμος
- 1 κούπα αλεύρι γοχ
- 1 κ γλ μπέικιν πάουντερ
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς από τον στήμονα και τους πλένουμε.
Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη το χαλούμι και τρίβουμε λίγο πιπέρι και τον δυόσμο, φρέσκο η ξερό.
Προσθέτουμε και τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, όχι όλα, λίγο λίγο μέχρι να τα απορροφήσει το χαλούμι, αλλά να μην γίνει ζουμερό και τρέχει μέσα στο τηγάνι μετά.
Γεμίζουμε τους ανθούς με το μείγμα και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει η γέμιση.
Ζεστασίνουμε το λάδι μας και βουτάμε έναν έναν ανθό στον χυλό και τους ροδοκοκκινίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί
Συνοδεύουμε είτε με γιαούρτι, είτε με μια σαλάτα και απολαμβάνουμε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου