Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με χαλούμι


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • κολοκυθοανθοί
  • χαλούμι
  • 2  αυγά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • δυόσμος
Για τον χυλό
  • 1 κούπα αλεύρι γοχ
  • 1 κ γλ μπέικιν πάουντερ
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς από τον στήμονα και τους πλένουμε.
Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη το χαλούμι και τρίβουμε λίγο πιπέρι και τον δυόσμο, φρέσκο η ξερό.
Προσθέτουμε  και τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, όχι όλα, λίγο λίγο μέχρι να τα απορροφήσει το χαλούμι, αλλά να μην γίνει ζουμερό και τρέχει μέσα στο τηγάνι μετά.



Γεμίζουμε τους ανθούς με το μείγμα και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει η γέμιση.



Ετοιμάζουμε τον χυλό με το αλεύρι, το μπεικιν πάουντερ και λίγο πιπέρι . Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να έχουμε έναν χυλό όχι νερουλό.



Ζεστασίνουμε το λάδι μας και βουτάμε έναν έναν ανθό στον χυλό και τους ροδοκοκκινίζουμε και από τις δύο πλευρές. 
Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί 


Συνοδεύουμε είτε με γιαούρτι, είτε με μια σαλάτα και απολαμβάνουμε!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο