Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Σύκα παστά


μαγειρεύει η Gnosoula Nikolaou

Υλικά
  • σύκα ώριμα
  • ελάχιστο αλεύρι
Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκα και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό που κοχλάζει για 2 λεπτά. 
Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε καλά. 
Όταν έχουν φύγει τα υγρά τους τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μεγάλο που έχει αλεύρι. τα κυλάμε για να πάρουν αλεύρι και τα τοποθετούμε σε  μία σήτα ή τρυπητό. 
Τα τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι .
Τα βάζουμε σε ένα ρηχό πανέρι με πανί στρωμένο. 



Τα αραδιάζουμε  και τα καλύπτουμε με ένα λεπτό ύφασμα για να μην πηγαίνουν έντομα. 
Τα λιάζουμε μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο