μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 4 γλυκοπατάτες
- 4 καρότα μεγάλα
- 3 πράσα το άσπρο μέρος τους
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- τζίντζερ
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμάς
- πάπρικα καπνιστή
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- χυμό από λαχανικά η νερό
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά μας. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια πρώτα κι αφού γυαλίσουν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά
Μόλις σοταριστούν για 3-4 λεπτά προσθέτουμε νερό ή τον ζωμό λαχανικών, βραστό, για να μην διακόψουμε τον βρασμό του φαγητού .
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε ως να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε με κρουτόν η μια κουταλιά γιαούρτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου