Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Σούπα με γλυκοπατάτες


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 4 γλυκοπατάτες
  • 4 καρότα μεγάλα
  • 3 πράσα το άσπρο μέρος τους
  • 2  μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • τζίντζερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κουρκουμάς
  • πάπρικα καπνιστή
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • χυμό από λαχανικά η νερό 
Εκτέλεση

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά μας. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια πρώτα κι αφού γυαλίσουν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά
Μόλις σοταριστούν για 3-4 λεπτά προσθέτουμε νερό ή τον ζωμό λαχανικών, βραστό, για να μην διακόψουμε τον βρασμό του φαγητού .
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε ως να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε με κρουτόν η μια κουταλιά γιαούρτι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο