Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Μπιφτέκια γαλοπούλας




μαγειρεύει η Stella Glava

Υλικά
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 σκ. σκόρδο 
  • ½ πιπεριά πράσινη 
  • ½ πιπεριά κόκκινη 
  • ½ πιπεριά κίτρινη 
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ 
  • ¼ ματσάκι δυόσμο 
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό 
  • 1 αυγό 
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. 
Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και να χάσουν την υγρασία τους. 
Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά. 
Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα των λαχανικών, τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. 


Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο