Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Σούπα κουνουπίδι


μαγειρεύει ο Chris Deper

Υλικά
  • 1 κουνουπίδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • ζωμό λαχανικών
  • βούτυρο ή κρέμα γάλακτος
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση

Κόβουμε σε μπουκέτα το κουνουπίδι, τα απλώνουμε στην σχάρα και τα φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα  κρεμμύδια και αφού έχουν καραμελώσει, προσθέτουμε ζωμό λαχανικών. 
Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε και τα κουνουπίδια. 
Βράζουμε για 20 λεπτά και με το που την βγάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο -αν όχι κρέμα γάλακτος- και αφού ομοιογενοποιηθούν τα πολτοποιούμε. 
Αν το κάνουμε καλά, θα γίνει εντελώς κρεμώδης. 
Εγώ θέλω να νιώθεις τι τρως στις σούπες, οπότε αυτή της φωτογραφίας δεν την πολτοποίησα εντελώς. 
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και μοσχοκάρυδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο