Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Κρακεράκια αλμυρά


μαγειρεύει η Stella Glava

Υλικά
  • 400 γρ  τσένταρ τριμμένο
  • 150 γρ γκούντα τριμμένο
  • 200 γρ αλεύρι  γοχ
  • 1/3 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 120 γρ βούτυρο μαλακό
  • πάπρικα
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια πάστα. 



 Προσθέτουμε και το αλεύρι και το ζυμώνουμε.



Με έναν πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 2 χλ περίπου και με ένα κουπ πατ κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.



Στρώνουμε στα ταψάκια μας αντικολλητικό χαρτί και σε προθερμασμένο φούρνο  ψήνουμε τα κρακεράκια μας στους 200 βαθμούς στον αέρα 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο