μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου
Υλικά
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- 2-3 τρεις κουταλιές της σούπας λάδι
- 340 γρ. χλιαρό νερό
Ζυμώνουμε λίγο ίσα ίσα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και βάζουμε
τη ζύμη σε σκεύος με καπάκι και την αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες στο
ψυγείο.
Γίνεται μια πολύ μαλακή ζύμη και κολλάει στα χέρια αλλά δεν βάζουμε
περισσότερο αλεύρι.
Εγώ το ετοιμάζω από το απόγευμα και το ψήνω το άλλο πρωί.
Όταν είναι να το ψήσουμε αλευρώνουμε τον πάγκο μας
αδειάζουμε το ζυμάρι που έχει φουσκώσει και κάνουμε διπλώματα φέρνοντας το
ζυμάρι από έξω προς τα μέσα.
Βάζουμε τη γάστρα άδεια μαζί με το καπάκι στο φούρνο να
κάψει καλά στους 220 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
Βάζουμε λίγο αλεύρι στη γάστρα και τοποθετούμε τη ζύμη με
τα διπλώματα από πάνω.
Ψήνουμε μισή ώρα με το καπάκι και μετά το βγάζουμε και
συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλη μισή ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου