μαγειρεύει η Toula Messa
Υλικά
- μανταρίνια
- ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μανταρίνια αλλάζοντας μετά από πέντε λεπτά βρασμού το νερό για έξι έως επτά φορές
για να φύγει η πικρίλα.
Ο τελευταίος βρασμός έως να μαλακώσουν τα μανταρίνια.
Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε τα
μανταρίνια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
Ζυγίζουμε τα ψιλοκομμένα όπως είναι με το ζουμί τους
βάζουμε σε κατσαρόλα
Για κάθε κιλό βάζουμε 800 γρ ζάχαρη.
Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου πριν κατεβάσουμε από την
φωτιά ρίχνουμε κανέλα, γαρίφαλο και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.
Την επομένη μέρα ξαναβράζουμε λίγο έως να δέσει.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου