Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Μανταρίνι γλυκό κομματιαστό


μαγειρεύει η Toula Messa


Υλικά
  • μανταρίνια  
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μανταρίνια αλλάζοντας μετά από πέντε  λεπτά βρασμού το νερό για έξι έως επτά φορές για να φύγει η πικρίλα.
Ο τελευταίος βρασμός έως να μαλακώσουν τα μανταρίνια.
Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε τα μανταρίνια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
Ζυγίζουμε τα ψιλοκομμένα όπως είναι με το ζουμί τους βάζουμε σε κατσαρόλα
Για κάθε κιλό βάζουμε 800 γρ ζάχαρη.
Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου πριν κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε κανέλα, γαρίφαλο και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.
Την επομένη μέρα ξαναβράζουμε λίγο έως να δέσει.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο