μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
- ½ κιλό μακαρόνια
- 1-2 κονσέρβες τόνου σε νερό (ανάλογα το μέγεθος του κουτιού)
- κρεμμύδι
- καρότο
- σκόρδο
- ντομάτα ψιλοκομμένη ή κονκασε
- λίγο λευκό κρασί
- πράσινες ελιές δίχως κουκούτσι
- μανιτάρια
- πιπεριές ( προαιρετικά)
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθο
- ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το
καρότο, προσθέτουμε τον τόνο και αφήνουμε δύο τρία λεπτά.
Σβήνουμε με λίγο κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε
νερό και όλα τα υπόλοιπα εκτός από τον άνηθο και το ξύσμα.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο αλάτι και
πιπέρι.
Σερβίρουμε τη σάλτσα μας πάνω από τα μακαρόνια και προσθέτουμε ξύσμα
λεμονιού όσο μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου