μαγειρεύει η Stella Glava
Υλικά
- μελιτζάνες
- 600 γρ κιμά χοιρινό
- 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 3 κ σ πελτέ ντομάτας
- 1 κολοκυθάκι
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 ντομάτες σε φέτες
- ρίγανη
- ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση. Χαράζουμε
και αλατίζουμε.
Ψήνουμε περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους
Αφαιρούμε την σάρκα με ένα κουτάλι και ετοιμάζουμε τον
κιμά.
Μαλακώνουμε το κρεμμύδι με λίγο νεράκι και έπειτα βάζουμε
όλα τα υλικά να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Αλατίζουμε ελαφρώς τις
μελιτζάνες και γεμίζουμε. Από επάνω στρώνουμε φέτες ντομάτες με λίγο αλατάκι
και ρίγανη και ψήνουμε μισή ώρα περίπου στους 230 Βαθμούς.
Η γέμιση του κιμά
μπορεί να αλλάξει ανάλογα τα γούστα.
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου