Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ψητές πατάτες (Brat Kartoffeln )

Η συνταγή είναι από την Γερμανική κουζίνα και η φωτό από το διαδίκτυο

μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά
  • 600 gr Πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ροδέλες
  • 30 gr ζαμπόν σε κύβους
  • βούτυρο 
  • πιπέρι 
  • αλάτι
Εκτέλεση

Οι πατάτες βράζουν 20 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε ροδέλες. Καραμελώνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για λίγο με ζαμπόν περίπου σε 10 γρ. βούτυρο. 
Τα αφαιρούμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι για να ψήσουμε τις πατάτες . Μόλις πιάσουν κρούστα προσθέτουμε κρεμμύδια και ζαμπόν. 
Έπειτα με πιπέρι και αλάτι.
Επίσης μπορείτε να σπάστε κ αυγό. . 
Παρατήρηση : Αυτό το φαΐ τουλάχιστον στο Μόναχο το τρώνε συνέχεια. Πιστεύω όμως γενικά στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο