μαγειρεύει η Αναστασία Καλαιτζίδου
Υλικά
- φύλλα σφολιάτας
Για την γέμιση
- τσουκνίδες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 αυγό
- λίγο γάλα
Παίρνουμε τα φύλλα και τα ανοίγουμε και τα βρέχουμε λίγο με λάδι για να απλώσει
καλά.
Στρώνουμε δύο φύλλα αφού λαδώσουμε το ταψί και είμαστε
έτοιμοι να βάλουμε την γέμιση
Πλένουμε πολύ καλά τις τσουκνίδες και τις κάνουμε ένα
βράσιμο για πέντε λεπτά στην κατσαρόλα
Αφού μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και βάζουμε λίγο λάδι
και αλάτι και τις ανακατώνουμε καλά.
Καλό είναι να τις κόψουμε λίγο για να είναι και
ευκολοφάγωτες
Αφού στραγγίζουμε τις τσουκνίδες τις βάζουμε στο ταψί με
τις δύο στρώσεις φύλα που ετοιμάσαμε
Βάζουμε επάνω άλλες δύο ή τρεις στρώσεις όσες εμείς
αγαπάμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και με το
πινέλο περνάμε όλη την πίτα
Ψήνουμε σε φούρνο στους 150 για μισή ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου