Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Γλυκοπατάτες φούρνου με παντζάρια και καρότα



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • γλυκοπατάτες
  •  παντζάρια
  • καρότα
  • δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βαλσάμικο ξύδι
  • χαρουπόμελο (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μπουκιές. ΔΕΝ τις καθαρίζουμε!!
 Καθαρίζουμε τα καρότα και τα παντζάρια και τα κόβουμε σε μπουκιές κι αυτά βάζουμε όλα τα λαχανικά μας σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το βαλσάμικο , αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε και με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.


Τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και προσθέτουμε λίγο νεράκι. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αφού το σκεπάσουμε με λαδόκολλα πρώτα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ιδανικό είναι το ταψί μας να έχει καπάκι ή σε μια γάστρα.


Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά τα αφήνουμε για λίγο έξω και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο ωμό και χαρουπόμελο

Παρατήρηση : Τα παντζάρια βγήκαν λίγο αντεντε . οπότε την επόμενη φορά θα τα βάλω να ψηθούν πρώτα μόνα τους και μετά να βάλω τις πατάτες και τα καρότα.
Οι γλυκοπατάτες έγιναν λουκούμι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο