μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino
Υλικά
Υλικά
- 1 παντσέτα ολόκληρη περίπου 1½ 2 κιλά, με το δέρμα της
- 4 κ.σ. μαργαρίνη
- μουστάρδα
- 1.5 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. πιπέρι
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι ( νομίζω αυτό κάνει την διαφορά)
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη, τη μουστάρδα, τη
ρίγανη, το μισό αλάτι και το πιπέρι.
Αλείφουμε με το μείγμα το κάτω μέρος της πανσέτας και την
γυρίζουμε ανάποδα με το δέρμα προς τα πάνω. Αλατίζουμε καλά με το υπόλοιπο
αλάτι μόνο το δέρμα.
Βάζουμε την πανσέτα στην γάστρα και ρίχνουμε χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι.
Βάζουμε την πανσέτα στην γάστρα και ρίχνουμε χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους
220 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά στους 180 για 1 μισή ώρα.
Επίσης με το λίγο μείγμα που έχω ανακατεύω και μερικές
πατατούλες με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι κ στο ενδιάμεσο του φαγητού τις ρίχνω
στην γάστρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου