μαγειρεύει η ελενη μιχαλακη
Εκτέλεση
Υλικά
- σκορδούλακοι βολβοί)
- λευκό ξύδι
- 1 κ σ αλάτι για κάθε βάζο
Καθαρίζουμε τους βολβούς σαν τα κρεμμύδια , τους κόβουμε από πάνω και από κάτω και τους ξεφλουδίζουμε
Τους χωρίζουμε ανάλογα το μέγεθος σε μικρούς , μεσαίους και μεγάλους ( για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα γιατί φτιάχνουμε μεγάλες ποσότητες )και τους βράζουμε 3 φορές από λίγο για να ξεπικρίσουν .
Τους βάζουμε σε βάζα αποστειρωμένα με λευκό ξίδι μέχρι να καλυφθούν και μια κουταλιά της σούπας αλάτι σε κάθε βάζο .
Όσο τους αφήνουμε τόσο τους ψήνει το ξίδι . Οι συγκεκριμένοι βολβοί είναι της άμμου , κοντά στην θάλασσα .
Έχουν διαφορά στην γεύση και είναι πιο μικροί στο μέγεθος από τους βουνίσιους .
Όταν ανοίξετε το βάζο , στην πάνω μεριά θα σκουρύνουν οι βολβοί . Δεν έχουν χαλάσει απλά παίρνουν οξυγόνο .
Είναι εξαιρετικός μεζές για την ρακή .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου