Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Σκορδούλακοι (βολβοί) τουρσί

μαγειρεύει η ελενη μιχαλακη


Υλικά
  • σκορδούλακοι βολβοί)
  • λευκό ξύδι
  • 1 κ σ αλάτι για κάθε βάζο
 Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τους βολβούς  σαν τα κρεμμύδια , τους κόβουμε  από πάνω και από κάτω και τους ξεφλουδίζουμε
Τους χωρίζουμε  ανάλογα το μέγεθος σε μικρούς , μεσαίους και μεγάλους ( για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα γιατί φτιάχνουμε  μεγάλες ποσότητες )και τους βράζουμε  3 φορές από λίγο για να ξεπικρίσουν .
Τους βάζουμε σε βάζα αποστειρωμένα με λευκό ξίδι μέχρι να καλυφθούν και μια κουταλιά της σούπας αλάτι σε κάθε βάζο .
Όσο τους αφήνουμε τόσο τους ψήνει το ξίδι . Οι συγκεκριμένοι βολβοί είναι της άμμου , κοντά στην θάλασσα .
Έχουν διαφορά στην γεύση και είναι πιο μικροί στο μέγεθος από τους βουνίσιους .
Όταν ανοίξετε το βάζο , στην πάνω μεριά θα σκουρύνουν οι βολβοί . Δεν έχουν χαλάσει απλά παίρνουν οξυγόνο .
Είναι εξαιρετικός μεζές για την ρακή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο