Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ρυζόγαλο με καστανή ζάχαρη



μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά
  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα νερό
  • 4 κούπες γάλα πλήρες
  • ½ κούπα ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κοτσάνι βανίλιας
  • κανέλα

Εκτέλεση 

Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15' ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε την ξυσμένη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
 Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο