Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Μυζήθρα από πρωτόγαλα


μαγειρεύει η Aglaia Alvanoudi

Υλικά
  • πρωτόγαλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το πρωτόγαλα σε κατσαρόλα για να βράσει. Θέλει συχνό ανακάτεμα για να μην κολλήσει. Κολλάει και καίγεται εύκολα.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται αρκετά συνήθως "κόβει" και δημιουργεί πήγματα όπως όταν φτιάχνουμε τυρί. Χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία, και ανακατεύουμε πιο έντονα μην κολλήσει αλλά και για να διαλυθούν τα πήγματα. 

Το βράζουμε έτσι για πέντε ή δέκα λεπτά ή μέχρι να γίνουν πολύ μικρά και συμπαγή κομματάκια, "να γενούν σπυράκια", που έλεγε η γιαγιά μου! 
Όπως βλέπουμε στις κανονικές μυζήθρες. 
Σουρώνουμε σε τουλουπάνι και μετά αλατίζουμε. 
Έχει σχετικά γλυκιά γεύση αλλά μπαίνει θαυμάσια και σε τυροπιτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο