Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Κέικ καρότου


μαγειρεύει η Effie Tsitsika

Υλικά
  • 300 γρ. πουρέ καρότου
  • 3 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/3 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1/3 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. 
Αναμιγνύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, όλα τα μπαχαρικά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. 
Προσθέτουμε τον πουρέ καρότο, το σπορέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. 
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. 


Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο