Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Κριθαρότο θαλασσινών



μαγειρεύει η ελενη μιχαλακη

Υλικά
  • 1 συσκευασία μιξ θαλασσινών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε καρέ
  • 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο βραστό νερό με 2 κύβους λαχανικών
Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι η σωτεζα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί , ρίχνουμε κρεμμύδι και το γυρνάμε 2-3 βόλτες και προσθέτουμε  το κριθαράκι.
Μόλις γυαλίσουν , ρίχνουμε  το κολοκύθι . το ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το ούζο . Με μια κουτάλα ρίχνουμε  κουταλιά με ζωμό και ανακατεύουμε απαλά.
Μόλις απορροφηθεί ρίχνουμε την επομένη κουταλιά 
Προσθέτουμε  τα ντοματίνια  συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία μέχρι να ψηθεί .
Στο τέλος βάζουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι . 

Παρατήρηση : ξέχασα να βάλω ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος 
Επίσης δεν είχα ντοματίνια και έκοψα 1 ντομάτα σε καρέ και δεν είχα φινόκιο να βάλω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο