μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- νερό, όσο πάρει
Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε τα 2 φακελάκια της μαγιάς , λίγο λάδι και λίγο χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά καλά και προσθέτουμε αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. συνεχίζουμε με χλιαρό νερό, τόσο όσο να γίνει η ζύμη πολύ ελαστική και να κολλάει λίγο στα χέρια.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και αναποδογυρίζουμε το μπολ με την ζύμη. ξεκολλάει μόνη τη και πέφτει. .
Την χωρίζουμε στα 4 και πλάθουμε με τα χέρια μακρόστενα ψωμάκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου