Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Ψωμί τζιαπάτα


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι 
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • νερό, όσο πάρει 
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε τα 2 φακελάκια της μαγιάς , λίγο λάδι και λίγο χλιαρό νερό. 
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά καλά και προσθέτουμε αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. συνεχίζουμε με χλιαρό νερό, τόσο όσο να γίνει η ζύμη πολύ ελαστική και να κολλάει λίγο στα χέρια.



Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα. Βρέχουμε τα χέρια μας και διπλώνουμε την ζύμη μας παίρνοντας την μία άκρη και την φέρνουμε στο κέντρο. το ίδιο κάνουμε και από τις 4 πλευρές. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε πάλι για 30 λεπτά. αυτό το κάνουμε 3-4 φορές.



Λαδώνουμε 2 ταψιά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και αναποδογυρίζουμε το μπολ με την ζύμη. ξεκολλάει μόνη τη και πέφτει. .



Την χωρίζουμε στα 4 και πλάθουμε με τα χέρια μακρόστενα ψωμάκια


Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και όταν τα κόψουμε βλέπουμε πως έχει μέσα κενά, λόγω της υγρασίας τους το χαρακτηριστικό αυτού του ψωμιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο