Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Λικέρ μανώλια



μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη

Υλικά
  • 1 μεγάλο φρέσκο κομμένο λουλούδι ή και δύο
  • 1/4  λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • 1 λίτρο κρασί κόκκινο ή άσπρο (εγώ βάζω άσπρο το λικέρ παίρνει το χρώμα του από την μανώλια)
  • 300 gr ζάχαρη
  • 2-3 βανίλιες
Εκτέλεση

 Όλα μαζί σε βάζο για 8 μέρες ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κάθε μέρα,μετά φιλτράρισμα και στο μπουκάλι.
Σε σκιερό μέρος μετά από δύο χρόνια είναι έτοιμο στον τρίτο, είναι αποθέωση!!!!
Θα μπορούσαμε να το πούμε και το λικέρ της υπομονής

1 σχόλιο:

  1. Μετά τις 8 μέρες τα άνθη της μανώλιας παραμένουν για τρία χρόνια μέσα στο ποτό ή τα αφαιρούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο