μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 2 κούπες μεγάλες του τσαγιού αρακά φρέσκο η κατεψυγμένο
- 2 κ σ τυρί κρέμα
- 3 κ σ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ σ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Σε νερό που βράζει αφού έχουμε ρίξει λίγο αλάτι, προσθέτουμε τον αρακά και τον βράζουμε , αλλά όχι να λιώσει.
Τον σουρώνουμε και τον βάζουμε για 5 λεπτά σε παγωμένο νερό για να διατηρήσει το χρώμα του.
Τον στραγγίζουμε και τον βάζουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε, τόσο όσο να μην γίνει σαν αλοιφή, αλλά να φαίνονται μερικά κομματάκια του αρακά.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση.
Συνοδεύει άριστα κρέατα ψητά η ψάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου