Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Κουνέλι στιφάδο


μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά
  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • ελαιόλαδο
  • 6 7 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κγ κουρκουμά προαιρετικά
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1/2 ποτηράκι κρασί
  • 1 ποτηράκι νερό
  • σάλτσα
  • αλάτι 
  • μαυροπίπερο 
  • κοκκινοπίπερο ( προαιρετικά )
Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα κομμάτια του κουνελιού και τα θωρακίζουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να πάρουν και ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 1-2 λεπτά. 
Σβήνουμε  με το κρασί και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τα μπαχαρικά σάλτσα και το νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κουνέλι να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50-60 λεπτά. ( ανάλογα το κουνέλι)
Σε 50 με 60 λεπτά είναι έτοιμο έτοιμο.

Παρατήρηση : εγώ το έβρασα στη χυτρα 20 λεπτά και λιωνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο