Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Προζύμι : πως το διατηρούμε εκτός κατάψυξης ή ψυγείου

 


μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά

  • προζύμι
  • νερό
  • αλεύρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το προζύμι όπως έχουμε δείξει σε παλιότερες δημοσιεύσεις



Σε ενεργό προζύμι προσθέτουμε αλεύρι, εγώ έβαλα 250 γρ και χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να γίνει ένα απαλό ζυμαράκι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μια νύχτα.


Το πρωί προσθέτουμε μόνο αλεύρι και κάνουμε ένα αρκετά σφιχτό ζυμάρι που να μη κολλάει στα χέρια


Το αφήνουμε 3-4 ώρες για να φουσκώσει


Στη συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε μικρές μπαλίτσες.


Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φύλλο


Και τις αφήνουμε λίγο να στεγνώσουν

Κόβουμε τα φύλλα με το χέρι και πάλι αφήνουμε να στεγνώσουν


Όταν στεγνώσουν αρκετά τα τρίβουμε στο κόσκινο του τραχανά


Αφήνουμε να ξεραθούν καλά.


 Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το προζύμι παίρνουμε μια χουφτίτσα από αυτόν τον <τραχανά> τον μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό και όταν λειώσει είναι έτοιμος για να ζυμώσουμε.

Έτοιμο και το ψωμάκι μου!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο