Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Τυρόπιτες τηγανιτές


μαγειρεύει η  Martha Anastassoglou
Υλικά
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 φακελάκια μαγιά 
  • 2  κ.σ λάδι 
  • αλάτι
  • αλεύρι
Για την γέμιση
  • φέτα
  • γραβιέρα ή κασέρι
  • αυγά
  • μπόλικος δυόσμος
Για το τηγάνισμα
  • ηλιέλαιο
Εκτέλεση

Ενώνουμε το νερό την μαγιά , και το λάδι με λίγο αλεύρι και το μείγμα αυτό το κλείνουμε σε ένα μπολ  για 2 ώρες.
Θα δούμε ότι θα φουσκώσει η ζύμη μας.
Προσθέτουμε τόσο αλεύρι μέχρις ότου η ζύμη  να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε την ζύμη τ σε μικρά μπαλάκια και τ ανοίγω η με τον πλάστη η με το χέρι 
Βγαίνουν περίπου 16 τυρόπιτες


Ετοιμάζουμε ενώνοντας τα υλικά για την γέμιση
Γεμίζουμε  τα ζυμαράκια τα κλείνουμε  καλά για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι αφού έχει κάψει το μπόλικο ηλιέλαιο.
Καλή επιτυχία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο