Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Καλαμαράκια στιφάδο


μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια (ολόκληρα ή και ροδέλες)
  • 1,5 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο εγώ έβαλα κανονικά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα κρασί
  • 200 γρ. ντοματοχυμός
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο ντο ματάκι (κονσέρβα ή φρέσκο)
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια. 

Θα βγάλουν και αυτά αρκετά υγρά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε  και το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά.
Τα καλαμαράκια και τα κρεμμύδια θα έχουν αρχίσει να μαλακώνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. 

Αφήνουμε να βράσουν για 15-20' και να δέσει η σαλτσούλα.

Παρατήρηση : 1 Έτσι κάνουμε και τις σουπιές στιφάδο.

Παρατήρηση : 2 Σήμερα έβαλα πρώτη φορά τα καλαμαράκια κονσέρβα σε νερό και άρμη. Δεν τα είχα δοκιμάσει ποτέ. 

Αλλά μια διαδικτυακή φίλη μου το είπε και είπα να τα δοκιμάσω. Οπότε σ αυτή την περίπτωση βάζουμε στο τέλος το καλαμαράκι γιατί είδη είναι γινωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο