Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Λαδένια Κιμώλου

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά για την ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ γλ ζάχαρη
  • 1 κ γλ ρίγανη
  • 1 κ γλ αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • νερό όσο πάρει 

Για την επικάλυψη

  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 ντομάτες ώριμες σφικτές
  • 2 πιπεριές
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο από το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και λίγο νερό.  Το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να αρχίσει η μαγιά να ενεργοποιείται.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι , την ρίγανη και όσο νερό χλιαρό πάρει για να γίνει μια ελαστική ζύμη.

Λαδώνουμε πολύ καλά το ταψί μας και ακουμπάμε την ζύμη μας. Λαδώνουμε και τα χέρια  μας και την ζύμη από πάνω και την απλώνουμε στο ταψί. 

Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να φουσκώσει. Αυτό εξαρτάται και από την θερμοκρασία χώρου.



Μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη μας κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Αλατίζουμε , προσθέτουμε και λίγο λάδι και ρίγανη και ανακατεύουμε τα υλικά μας.

Πατάμε την ζύμη με τις άκρες των δαχτύλων για να κάνει τα βαθουλώματα 



και καλύπτουμε με το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.



Την βγάζουμε από το ταψί και την βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει λίγο για να παραμείνει τραγανή

Σημείωση : μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε από πάνω. Τυριά, ελιές, κάπαρη , ότι τραβάει ή όρεξή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο