Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Μελίγκα

μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα

Υλικά
  • 2 φακελάκι μαγιά
  • 300 γρ γάλα
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 50 γρ σπορέλαιο
  • 50 βούτυρο
  • 1 κ γλυκού αλάτι
  • 1 κ γλυκού ζάχαρη
  • 800 γρ περίπου αλεύρι
Για την γέμιση
  • τυρί φέτα
Για την επικάλυψη
  • κρόκος αυγού
  • σουσάμι
Εκτέλεση

Σε λεκάνη βάζουμε τα 2 φακελάκια με την μαγιά με το γάλα χλιαρό και την ζάχαρη.

Μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το βούτυρο και το αλάτι
Κάθε υλικό που ρίχνουμε χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά και τέλος το αλεύρι 
Κάνουμε όλα τα υλικά μια μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί  για μισή ώρα.
Κατόπιν ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλο και απλώνουμε το τυρί σε όλη την επιφάνεια και  το κάνουμε ένα σαλάμι
Λαδώνουμε ένα ταψί 30ντάρι κόβουμε ανά δύο πόντους κομμάτια και τα βάζουμε το ένα κοντά στο άλλο αλλά να μην είναι κολλημένα.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι
Ψήνουμε 180 για 45 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο