μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα
Υλικά
Σε λεκάνη βάζουμε τα 2 φακελάκια με την μαγιά με το γάλα χλιαρό και την ζάχαρη.
Μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το βούτυρο και το αλάτι
Κάθε υλικό που ρίχνουμε χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά και τέλος το αλεύρι
Κάνουμε όλα τα υλικά μια μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Κατόπιν ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλο και απλώνουμε το τυρί σε όλη την επιφάνεια και το κάνουμε ένα σαλάμι
Λαδώνουμε ένα ταψί 30ντάρι κόβουμε ανά δύο πόντους κομμάτια και τα βάζουμε το ένα κοντά στο άλλο αλλά να μην είναι κολλημένα.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι
Ψήνουμε 180 για 45 λεπτά
Υλικά
- 2 φακελάκι μαγιά
- 300 γρ γάλα
- 200 γρ γιαούρτι
- 50 γρ σπορέλαιο
- 50 βούτυρο
- 1 κ γλυκού αλάτι
- 1 κ γλυκού ζάχαρη
- 800 γρ περίπου αλεύρι
- τυρί φέτα
- κρόκος αυγού
- σουσάμι
Σε λεκάνη βάζουμε τα 2 φακελάκια με την μαγιά με το γάλα χλιαρό και την ζάχαρη.
Μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το βούτυρο και το αλάτι
Κάθε υλικό που ρίχνουμε χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά και τέλος το αλεύρι
Κάνουμε όλα τα υλικά μια μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Κατόπιν ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλο και απλώνουμε το τυρί σε όλη την επιφάνεια και το κάνουμε ένα σαλάμι
Λαδώνουμε ένα ταψί 30ντάρι κόβουμε ανά δύο πόντους κομμάτια και τα βάζουμε το ένα κοντά στο άλλο αλλά να μην είναι κολλημένα.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι
Ψήνουμε 180 για 45 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου