Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Κέικ κατσαρόλας με κακάο και νες καφέ



μαγειρεύει η Andriana Antoniou

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 7 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλιές νες καφέ
  • 5 αυγά
  • 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
  • 1 βανίλια
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • αμύγδαλα η καρύδια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Βάζουμε στην φωτιά τα 5 πρώτα υλικά μαζί με 1 κουταλιά κονιάκ να λιώσει το βούτυρο και να αναμειχθούν όλα τα υλικά και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα στην άκρη.
Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν προσθέτουμε το ζεστό μείγμα μας ( όχι να είναι καυτό το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ) και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας μαζί με τις 2 κουταλιές κονιάκ .
Το ψήνουμε σε αλευρωμένη φόρμα στους 170' για 50'-60' .Το περιχύνουμε μετά από 20' με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο