μαγειρεύει η Andriana Antoniou
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 7 κουταλιές κακάο
- 2 κουταλιές νες καφέ
- 5 αυγά
- 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές κονιάκ
- αμύγδαλα η καρύδια για το γαρνίρισμα
Βάζουμε στην φωτιά τα 5 πρώτα υλικά μαζί με 1 κουταλιά κονιάκ να λιώσει το βούτυρο και να αναμειχθούν όλα τα υλικά και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα στην άκρη.
Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν προσθέτουμε το ζεστό μείγμα μας ( όχι να είναι καυτό το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ) και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας μαζί με τις 2 κουταλιές κονιάκ .
Το ψήνουμε σε αλευρωμένη φόρμα στους 170' για 50'-60' .Το περιχύνουμε μετά από 20' με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου