Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Κέικ αλμυρό

 


μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 150 γρμ. μαργαρίνη
  • 6 φέτες ζαμπόν- γαλοπούλα σε κύβους
  • 1 κούπα κασέρι τριμμένο
  • 1 κούπα γραβιέρα τριμμένο
  • 1 κούπα γάλα πλήρες
  • 1 φαρίνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι προαιρετικά ( εγώ δεν έβαλα)
  • πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά
.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τα τυριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε ένα μπολ ανάμιξης.



Βιάζουμε σε άλλο μπολ την φαρίνα προσθέτουμε και το αλατοπίπερο .
Στο μείγμα των αυγών προσθέτουμε εναλλάξ και ανακατεύοντας το γάλα και το μείγμα του αλευριού


Αφού ενσωματωθούν προσθέτουμε και το ζαμπόν και ανακατεύουμε απαλά.



Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου πενήντα λεπτά.


Η φόρμα σιλικόνης  δεν θέλει βουτύρωμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο