Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Σιροπιαστό νηστίσιμο με αμύγδαλα και καρύδια


μαγειρεύει η Andriana Antoniou

Υλικά
Για την ζύμη
  • 500 γρ αλεύρι χωριάτικο (σκληρό(
  • 165 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 90 ml λάδι
  • 1 κ σ ζάχαρη
  • 1 κ σ ξηρή μαγιά
  • 1 κ σ βούτυρο
  •  νερό όσο πάρει
Για την γέμιση
  • βούτυρο
  • κανέλα
  • αμύγδαλα
  • καρύδια
  • ζάχαρη
Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 2 κ σ μέλι
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βράζουμε για 6 με 7 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά και τότε προσθέτουμε το μέλι.
Πάμε να ετοιμάσουμε την ζύμη.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά είτε στο μίξερ είτε με το χέρι και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να φουσκώσει για 20 με 30 λεπτά
Παίρνουμε ένα ταψί και το καλύπτουμε με αντικολλητικο χαρτί. Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 ίσα μέρη. Ανοίγουμε με τον πλάστη όσο είναι το ταψί μας.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα, καρύδια ζάχαρη και κανέλα. Το ίδιο κάνουμε σε κάθε φύλλο
Στο τελευταίο φύλο αλείφουμε με βούτυρο.
Βάζουμε ένα ποτήρι στο κέντρο και κόβουμε σε 16 ίσα μέρη, τα στριφογυρίζουμε το κάθε ένα 3 φορές και στο τέλος τα αλείφουμε με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Το περιχύνουμε με το σιρόπι μας που θα είναι κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο