Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Σκουμπρί ριγανάτο




μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά
  • σκουμπριά
  • ξύδι
  • ρίγανη
  • καυτερή πιπεριά
  • σκόρδο
  • ηλιέλαιο
Εκτέλεση

Κόβουμε το κεφάλι από τα ψάρια αφαιρούμε τα εντόσθια με και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κατά μήκος για να βγάλουμε το κόκαλο. 



Φιλετάρισμα το λένε. 
Αφού τα πλένουμε πολύ καλά τα στεγνώνουμε και τα αραδιάζουμε σε δοχείο με τρύπες βάζοντας ανάμεσα στρώσεις από χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε 24 ώρες. 



Αφαιρούμε την πέτσα από τα ψάρια τραβώντας την προς τα κάτω. Βγαίνει πολύ εύκολα
Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε, τα βάζουμε σε άλλο δοχείο χωρίς τρύπες και τα σκεπάζουμε με ξίδι. 
Εκεί θα μείνουν 3,5-4 ώρες. 
Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν λίγο από το ξίδι



Και τα τοποθετούμε σε  σειρές βάζοντας ανάμεσα ρίγανη, καυτερή πιπεριά και σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. 
Τα σκεπάζουμε με ηλιέλαιο και τα κρατάμε στο ψυγείο. 
Παρατήρηση : Μπορούμε  να βάλουμε και άλλα μυρωδικά όπως θυμάρι, δεντρολίβανο ή ότι αρέσει στον καθένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο