Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Κρέμα για τούρτες





μαγειρεύει η katerina Argiropoulou

Υλικά
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 350 γρ ζάχαρη απλή ή καστανή
  • 1 κοφτό ή ή ¾) κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, και την σόδα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. 
Μετά την μισή ώρα ανακατεύουμε πιο συχνά για να μην κάψουμε την κρέμα μας.



 Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας είναι έτοιμη. 
Την αδειάζουμε σε γυάλινο βάζο και την κρατάμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.

Παρατηρήσεις : Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε σε ένα μέρος της κρέμας κακάο, σοκολάτα κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος και έτσι με την ίδια κρέμα δίνουμε διαφορετικές γεύσεις στα γλυκά μας

Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε με σαντιγί ή με τυρί τύπου Φιλαδέλφειας για cheese cakes, για παγωτά, για γεμιστά μπισκότα κλπ. 

Οι φωτογραφίες αδικούν, δεν το έχω το σπορ, όσοι έχουν φάει γλυκό μου με αυτή την κρέμα μουγκρίζουν. 

Μην ξεχάσετε αφού αδειάσετε την κρέμα στα βάζα, να πάρετε δυο μπισκότα από αυτά που κρύβουμε για την λιγούρα και να καθαρίσετε την κατσαρόλα. 

Αν δεν σας βρίσκονται και μια φέτα ψωμί του τοστ κάνει καλή δουλειά. 

Αν συγκατοικείτε φάτε τα αμέσως, όλο και κάποιος θα περάσει. 
Διαφορετικά με το καφεδάκι σας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο