Υλικά
- 6 μελιτζάνες
- 6 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμ'ύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ φέτα
- 250 γρ ανθότυρο
- 1/2 κούπα τσαγιού γάλα φρέσκο
- 250 γρ γιαούρτι
- 3 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 4-5 κ σ ελαιόλαδο
- βασιλικός φρέσκος
- μαϊντανός
- ρίγανη
- 3-4 κ σ φρυγανιά τριμμένη
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις αραδιάζουμε σε
λαμαρίνα (θα χρειαστούμε 2 λαμαρίνες) και ψήνουμε στους 200 οC για 10΄, να
μαλακώσουν ελαφρά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το
κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις
ψιλοκοµµένες ντομάτες και βράζουμε για 8΄-10΄ σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουµε
και προσθέτουμε τα ψιλοκοµµένα μυρωδικά.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπίπερο.
Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε µία στρώση μελιτζάνες. Ανακατεύουμε τα δύο τυριά (ανθότυρο και φέτα) και πασπαλίζουμε µε λίγο τυρί τη μελιτζάνα.
Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε µία στρώση μελιτζάνες. Ανακατεύουμε τα δύο τυριά (ανθότυρο και φέτα) και πασπαλίζουμε µε λίγο τυρί τη μελιτζάνα.
Περιχύνουμε
λίγη σάλτσα ντομάτας και το μισό μείγμα αυγών.
Κάνουμε δεύτερη στρώση
μελιτζάνας και πασπαλίζουμε µε τα τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο
μείγμα αυγών.
Καλύπτουμε µε μια στρώση μελιτζάνας . Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουμε µε λίγη φρυγανιά.
Αφήνουμε να σταθεί για 1
ώρα στο ψυγείο.
Κόβουμε το
ογκρατέν, αφού κρυώσει.
Παρατήρηση :Την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο!!
Παρατήρηση :Την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου