Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Μουσταλευριά με παραδοσιακή συνταγή ορεινής Γορτυνίας


μαγειρεύει η Katerina Argiropoulou
Υλικά
  • 1 λίτρο μούστος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • σουσάμι
  • κανέλα
  • καρύδια κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον μούστο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σουρώνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, το μεταφέρουμε σε σιγανή φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν είναι έτοιμη η μουσταλευριά μας ρίχνουμε στην κατσαρόλα χοντροκομμένο καρύδι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στα πιάτα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα, σουσάμι και καρύδια και την τρώμε ζέστη ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμη.
Παρατήρηση :

Αγοράζεις σταφύλια, τα πλένεις, βγάζεις τις ρώγες και τις στύβεις καλά στο σουρωτήρι (καλύτερα) ή στο μπλέντερ.

Αν θέλεις να κοκκινίσει ο μούστος ότι περισσέψει από το στύψιμο το δένεις σε ένα τούλι και το βυθίζεις για λίγη ώρα στην λεκάνη με τον χυμό των σταφυλιών.

Στην συνέχεια μεταφέρεις το χυμό σε κατσαρόλα και βράζεις για περίπου μία ώρα. Στην αρχή θα πρέπει να ξαφρίζεις.

Όσο περισσότερο το βράσεις τόσο πιο γλυκός θα είναι ο μούστος σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο