Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Γλυκό ντομάτας

 


μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά

  • 500 γρ ντοματίνια
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι ρίγανη
  • 2-3 σπόρους κάρδαμο ( η αλεσμένο μια κουταλιά σούπας)
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο,
  • αλάτι 
  • 2  κουταλιές κρέμα βαλσάμικου

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτσάνι απ' τα ντοματίνια και τα χαράζουμε. 

Τα βράζουμε για 5 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε αμέσως σε παγωμένο νερό με παγάκια. 

Αφαιρούμε την φλούδα. 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 250 γρ νερό τη ζάχαρη, το μέλι, τα μυρωδικά και το κάρδαμο και βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά. 

Το αφήνουμε με τα μυρωδικά 15-20 λεπτά και μετά το σουρώνουμε με ψιλό σουρωτήρι. 

Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό. 

Θέλουμε πυκνό σιρόπι. Όταν δέσει προσθέτουμε το βαλσάμικο και το αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο