Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ψαρόσουπα με κεφάλι σολομού και γαρίδες

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 κεφάλι σολομού
  • 1 χούφτα γαρίδες (είχα μικρές κατεψυγμένες)
  • 3 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πατάτες
  • 1 ντομάτα
  • 2-3 κλωνιά σέλινο με τα φύλλα τους
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρόκους αυγών
  • χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Βράζουμε το κεφάλι του σολομού με τις γαρίδες. 

Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμί τους.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το ζουμί. όχι όλο μήπως δεν χρειαστεί.

Κόβουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το κοτσάνια από το σέλινο, την ντομάτα και τις πατάτες σε κυβάκια. Τα φύλλα τα βάζουμε ολόκληρα και τα βγάζουμε μετά. Αν μας αρέσουν τα ψιλοκόβουμε και μένουν μέσα στην σούπα.

Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και καλύπτουμε με τον ζωμό. Βράζουμε τα λαχανικά.

Μέχρι να βράσουν τα λαχανικά ξεκοκαλίζουμε καλά το κεφάλι. Όταν βράσει η σούπα βάζουμε και τον σολομό με τις γαρίδες στην σούπα .

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράσει ίσα να ψηθεί λίγο και το αυγό.

Σημείωση : έτσι την έφτιαχνε η μαμά μου και η αδερφή της. Βάζανε επί πλέον και ρύζι.

Επίσης μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκια σε κυβάκια, αλλά όταν τα θυμήθηκα η σούπα είχε γίνει.

Άμα βάλουμε τα λαχανικά να βράσουν μαζί με το ψάρι η σούπα δεν γίνεται διαυγής και ούτε είναι σωστά βρασμένα. Μάλλον παραβρασμένα γίνονται

Καλή μας όρεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο