Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Πιπεριές τουρσί

 


μαγειρεύει η Mary Pagonidou

Υλικά

  • πιπεριές
  • αλάτι
  • σέλινο
  • καρότα
  • σκόρδα
  • ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και ζεματάμε τις πιπεριές  και τις αφήνουμε σε τρυπητό με βάρος επάνω για 1 βράδυ να στραγγίσουν καλά.

Τις βάζουμε σε σειρές και ενδιάμεσα βάζουμε αλάτι, σέλινο, καρότο και σκόρδο, προσθέτουμε νερό και τις αφήνουμε μερικές μέρες μέχρι να "ξινίσουν".

Καθημερινά τις ανακατεύουμε πάνω κάτω για να είναι συνέχεια μέσα στην άλμη.

Στην συνέχεια στραγγίζουμε καλά την άλμη και τα ζουμιά που έχουν βγάλει, τις τοποθετούμε σε τάπερ που να κλείνει καλά προσθέτοντας ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο αν προτιμάτε) να τις σκεπάζει και τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Συνοδεύουν υπέροχα όλα τα λαδερά, ιδίως φακές και φασολάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο