Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Κεμπάπ σε σουβλάκια


από την Stella Glava

Υλικά
  • 700 γρ χοιρινός κιμάς
  • 300 γρ μοσχαρίσιος κιμάς( η αρνίσιος) 2 φορές περασμένος από τη μηχανή
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ή θρούμπι ξερό, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού (ή όσο σας αρέσει) κύμινο, σε σκόνη
  • 1/2 κγ πάπρικα
  • 1 κ.γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1/2 κγ ρίγανη
  • 1 πρέζα κανέλα(προαιρετικά)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 κγ μπέικιν
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
Σκεπάζουμε το μπολ ή τη λεκάνη με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο, για να αναμειχθούν τα αρώματα και παράλληλα να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται εύκολα. Προθερμαίνουμε το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε 8 με 10 μεγάλους κεφτέδες.
Στη συνέχεια τους πλάθουμε με τις παλάμες μας για να γίνουν μακρόστενοι, στο κλασικό σχήμα του κεμπάπ, γύρω από σουβλάκια.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα σουβλάκια εκεί, το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά συνολικά στη δεύτερη σκάλα από πάνω, γυρίζοντάς τα τακτικά για να ροδίσουν ομοιόμορφα.



Στο χρόνο αυτό και σε δυνατό γκριλ, τα κεμπάπ γίνονται πολύ ρόδινα και τραγανά εξωτερικά, ενώ στο εσωτερικό παραμένουν αρκετά ζουμερά.
Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο