Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου




 μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά
  • 500 γρ κολοκυθάκια
  • κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πράσο η ένα ξερό κρεμμύδι
  •  άνηθο
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  •  200 γρ περίπου φρυγανιά
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  •  λίγο μπέικιν παουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι (εγώ δεν έβαλα)

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Κατόπιν ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι και το μπέικιν.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια αφού τα στύψουμε πρώτα, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους πατάμε ελαφρά να μην έχουν πολύ όγκο.
Τους αραδιάσουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με πινέλο ελαφρά με λάδι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο