μαγειρεύει η Kiki Giorgoa Mino
Υλικά
- 2 μπουτάκια κοτόπουλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- σάλτσα φρέσκια ή αν δεν έχετε πουμαρό
- 1/2 ποτηράκι κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- πιπέρι κόκκινο καυτερό (στη μύτη του κουταλιού)
- πιπέρι μαύρο
- 2 - 3 μπαχάρια
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε λίγο να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε αμέσως την φωτιά και αφήνουμε για ένα λεπτάκι.
Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ίσα που να καλύπτει το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την δάφνη, τα μπαχάρια και το αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 3/4 περίπου ώσπου σχεδόν να λιώσει το κοτόπουλο. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα για 1 με 2 λεπτάκια.
Σερβίρουμε με σπιτικό πουρέ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου