μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 4 φλάσκες μελιτζάνες
- 4 κ. σ. ταχίνι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ γλ. πάπρικα καπνιστή
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και αφού γίνουν χλιαρές τις καθαρίζουμε και παίρνουμε την σάρκα τους.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
Τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να αποκτήσουν υφή πουρέ.
Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε 2 κ. σ. νερό χλιαρό και ξαναχτυπάμε το μείγμα.
Συνοδεύει άριστα το κρέας μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου